Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå til lege uten at foreldrene mine får vite om det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt på 16 år og jeg er ikke langt i puberteten, lite hår alle steder på kroppen, ikke noe stemmeskiftet og går vg1 og er ukomfortabel med dette. Jeg vil snakke med en lege og få testosteron behandling for å få puberteten til å skje fortere med tanke på at den basicly ikke har startet. Kan jeg gjøre dette uten å måtte fortelle foreldrene mine eller helsesøster om det?

SVAR

Besvart 04.03.2020 21:23:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gutter og puberteten

En gang mellom 11 og 15 år starter puberteten for gutter. Men det er store forskjeller. Og hva skjer når? Det varierer også fra gutt til gutt, men det er en rekkefølge på det som er ganske forutsigbar.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle