Hopp til hovedinnholdet

hvor man får boardingkortet ( flybilletten med plasser og sånn). Hvor/når på flyplassen er det man får den? :)

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente som ikke har tatt så mye fly før x) så er ikke helt sikker på hvor man får boardingkortet ( flybilletten med plasser og sånn). Hvor/når på flyplassen er det man får den? :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du lurer og at du ønsker å forberede deg på reisen. Jeg vet ikke om du skal reise alene eller sammen med noen, om dun skal reise charter eller med rutefly. Det er uansett viktig at du snakker med foreldre eller andre reisevante før du reiser, slik at du er godt forberedt. 

Boardingkort eller reisebevis får man oftest på e-post etter at man har kjøpt og betalt reisen. Den skriver man ut. På billetten står det en kode som brukes når man logger inn med en av innloggingsautomatene på flyplassen. Som oftest sjekker man inn bagasjen i tillegg, i den skranken som blir oppgitt på skjermen. Dette gjelder for kortere turer, oftest i Europa. Du kan ofte logge inn på forhånd på nettet (flyselskapets nettsider), og samtidig velge flyseter. Dersom du skal mellomlande, kan du også gjøre det på en del automater, går det ikke, får du melding om det. Men da kan det samtidig være lurt å sjekke i innsjekkingsskranken eller med det aktuelle flyselskapet om alt er ok. 

Skal du på chartertur, er det som oftest bare å ta med billetten til skranken og sjekke inn og levere bagasjen. De fleste charterarrangører tilbyr å bokke seter mot et tillegg i pris.

Håper du skjønte litt av dette. Les også artiklene jeg legger ved under svaret for andre, nyttige tips før reisen.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Bruker du mobilen din når du er på reise?

Mobiltelefon (colourbox.com)

Skal du ta med deg mobilen på ferie i utlandet? Vær klar over at andre priser og betingelser gjelder. Ikke la regningen etter en ferie bli en ubehagelig overraskelse.

Les mer

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise