Hopp til hovedinnholdet

Sittet inne for narkotika, reise til USA

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Er man helt nektet innreise til USA dersom man har vært arrestert for blant annet bruk og besittelse av narkotiske stoffer? Har tiden man satt inne noe å si, eller hvor lenge siden det er? Jeg vil til USA, men kjæresten min har vært arrestert i 3-6 måneder for bruk og besittelse av narkotiske stoffer blant annet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Norske statsborgere som skal besøke USA, og som skal oppholde seg der mindre enn 90 dager, trenger i utgangspunktet ikke visum for reisen.

Er man blitt siktet eller dømt for et kriminelt forhold kan man imidlertid likevel bli nødt til å søke om visum for innreise til USA. Det kommer an på type lovbrudd. Narkotikalovbrudd, svindel o.l. blir slått hardt ned på, og er man tatt med narkotika faller man utenfor Visa Waiver- programmet, og må søke særskilt om visum for å komme inn i USA.

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med Den Amerikanske ambassaden for å høre om mulighetene for å få visum, og fremgangsmåten.

Se den vedlagte artikkelen om innreise til USA når man har noe på rullebladet

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise