Hopp til hovedinnholdet

Er bildet på passet mitt gjenkjennelig nok?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

jeg skal reise til USA neste år. min første utenlans tur helt alene!!! årets happening!!! jeg sjekket passet mitt og jeg synest at bildet er litt utdatert, det er noen år siden bildet ble tatt. har det noe å si for passet? Passet er gyldig i ca 2 år. Pappa som reiser rundt i hele verden på jobb, sier at det ikke betyr så mye så lenge personalia er rett og at du har med det en annen form for legitimasjon som du kan vise. Men jeg leste at bildet har en del å si for om passet er gyldig. jeg kjenner meg igjen, men jeg ser ganske liten ut. er det noe annet en PASS og ESTA sjema jeg trenger for å reise? hvis det er mer hvor finner jeg det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende med reise. Og jeg tipper det er ekstra spennende siden du skal reise helt alene. Det er vanskelig for oss å si noe om gyldighet for passet ditt. Du finner infornmasjon om hva som kreves av bilder i pass på politi.no

Jeg vil anbefale deg å kontakte nærmeste politistasjon og be om råd fra dem om du er usikker.

God reise og lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise