Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta med meg snus til Bulgaria?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal til bulgaria sammen med familien min i april. Jeg er 17 år og snuser, (blir 18 i slutten av året).. Jeg har tenkt å kjøpe med meg 2 bokser snus til å ha i kofferten, men jeg vet ikke om det er 100 % sikkert at mine foreldre ikke får vite at jeg har det i kofferten. Jeg har egen koffert og de sjekker ikke hva jeg har med meg, men jeg er redd de som sjekker bagasjen ( på flyplassene) skal si noe ettersom jeg ikke enda er 17 år. Har dere noen tanker i forhold til dette? (og jeg er ikke interessert i å slutte å snuse ;) ! )

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Generelt sett er det lov å ta med seg snus til eget bruk til land i EØS. Du finner en oversikt over hvilke land som er med i EØS www.helfo.no/privatperson/Sider/eos-landene.aspx" href="http://www.helfo.no/privatperson/Sider/eos-landene.aspx" target="_blank">her. Dersom du skal reise til et annet land enn de i EØS, kan du ta kontakt med det aktuelle lands nærmeste ambassade og der vil du kunne få svar på lover og regler vedrørende snus.

En ting som kan variere fra land til land er aldersgrense for tobakksbesittelse. I noen land er det 18 års aldersgrense for å ha røyk og snus. Hvis du vil vite mer eksakt om aldersgrense anbefaler jeg deg å ta direkte kontakt med ambassaden til landet du skal reise til.


Hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise