Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal fly for første gang snart, og jeg skal reise alene.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal fly for første gang snart, og jeg skal reise alene. Og så lurer jeg på hvordan dette med å reise med fly og sånn funker. Hva kan man ta med som bagasje, hva man ikke kan ta med osv. Og hvor man skal gå når man kommer til flyplassen osv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende å skulle fly. Du skriver ikke om du har flydd før, sammen med noen, men jeg tenker at du kanskej har det?

Når det gjelder bagasje, er det litt forskjellig som gjelder. Du må se på billetten din hvor mye bagasje (kilo og i noen tilfeller størrelse på koffert/bag) du har lov til å ta med, og om du kan sjekke inn bagasjen i tillegg til å ta med håndbagasje. Det er dessverre forskjellige regler for dette.

Du kan se hvilket flyselskap du skal reise med, så finner du også mer informasjon om deres regler på nettsiden deres.

Men la oss si at du skal ha med bagasje, og at du skal sjekke inn en bag eller koffert. Da gjør du oftest dette i innsjekkingsskranken. Du finner vilke innsjekkingsskranke du skal sjekke inn på, på skjermer i avgangshallen.

Det skal også stå på billetten om du må sjekke inn PÅ FORHÅND; på nettet, eller om du sjekker inn på flyplassen. Men bagasjeinnsjekking skjer uansett på flyplassen.

Jeg vil anbefale deg å snakke med noen som har bestilt reisen for eller med deg, eller en som har reist litt, for mer informasjon om hva som gjelder for den flyplassen du reiser fra og hva som gjelder for din reise.

Du kan lese i artikkelen under, hva som er reglene for hva du kan ha med deg i håndbagasjen på flyet.

Håper det var litt forståelig, selv om det er vanskelig å gi deg helt konkret informasjon om hva som gjelder for din reise fra din nærmeste flyplass.

Lykke til og god reise! 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise