Hopp til hovedinnholdet

gutter 15 og 16, kan vi reise til Spania eller ikke?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 15 og blir 16 I September jeg ville reise til syden I desember med en venn som er 15år jeg lurte på om vi kunne reise til spania eller ikke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

De ulike reiseselskapene har ulike aldersgrense for reiser. Ta kontakt med reiseselskapenet eller flyselskapet for mer informaajon.

Foreldrene er ansvalige for de under 18 år. Det er derfor viktig at dere avklarer reise og eventuelt hva dere skal/hvor dere får reise med dem.

Jeg vet ikke om dere er vant til å reise, men det er faktisk en grunn til at de fleste foreldre ikke ønsker å sende unge under 18 år til typiske sydensteder. Det konsumeres utrolige mengder av alkohol og mange steder er det mye dop, og det kreves av dere at dere er veldig observante slik at dere ikke blir utsatt for noe mens dere er der.

Les også artikkelen jeg legger ved under svaret.

Blir det tur, er det uansett viktig: TA VARE PÅ HVERANDRE!!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise