Hopp til hovedinnholdet

Hva blir konsekvensen av å bli meldt ut av folketrygden?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en kar som skal ut å reise i 2 år som backpacker, og har fått beskjed av forsikringen min at jeg vil miste medlemskapet mitt i folketrygden etter ett år. Har hørt fra ulike som har vært ute å reist at de ikke har meldt fra selv om de har vært ute å reist over ett år, og at det ikke har fått noen konsekvenser for dem. Kan dere hjelpe meg å finne ut hva konsekvensen er dersom man blir meldt ut av folketrygden og blir skadet mens man er på tur? Særlig hvis man blir varig skadet og derfor ikke kan jobbe når man kommer tilbake til Norge (må gå på NAV resten av livet/deler av livet)? Takk for hjelpen!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Oppholder man seg utenfor Norge i mer enn 12 måneder mister man medlemskapet i folketrygden. Konsekvensen av dette blir at man mister retten til dekning av medisinske utgifter hvis man blir syk. Man får heller ikke opparbeidet seg pensjonsrettigher.

Det er imidlertid mulig å likevel beholde medlemskapet i folketrygden, selv om man flytter utenlands. Du kan lese mer om dette på sidene til Nav Internasjonalt.

 


juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise