Hopp til hovedinnholdet

Kan vi reise alene til Tyrkia siden jeg er 17 år?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei:) Jeg er en gutt på 16 år:) jeg blir 17 år i April:) kusinen min ble 15 år for 1 uke siden. Jeg lurer på en ting. Jeg å hun kusina mi skal til Tyrkia i sommer 2015:) vi gleder oss veldig:) kan vi reise alene siden jeg er 17 år?:) eller må vi ha en voksen med?:) er det lov å reise alene til Tyrkia?:) Tusen takk på forhånd for svar:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi kjenner ikke til at det er spesielle regler knyttet til å reise i og til Tyrkia. Når det gjelder selve reisen, kommer det an på hvilket flyselskap du reiser med, men hos flere er det mulig å bestille reise selv om du er under 18 år. Det du eventuelt må sjekke på forhånd er betaling og innsjekking. Hvis du må betale med kredittkort må du være 18 år, da man ikke kan få slike kort før man er 18. Du må også kontakte flyselskapet du reiser med å spørre hva slags legitimasjon og regler de har ved innsjekking.

Foreldrene deres må godkjenne at dere reiser alene før du er 18 år. De kan derfor nekte dere å reise før du er 18 år. Det kan de fordi de har et foreldreansvar for dere frem til dere er 18 år. Det er deres ansvar å passe på at du er trygg og at det ikke skjer noe farlig eller alvorlig med dere.

Mange barn under 18 år reiser alene, men da med godkjenning fra foreldre. Vi tror det er smart om du snakker med foreldrene dine om dette. Du er 17 år og din mening i saker som gjelder deg skal derfor telle veldig mye.

 

Vennlig hilsenBarneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Tips til deg som skal reise med vennegjengen

Ungdommer som løper ut i havet (foto: colourbox.com)

Skal du reise på pakketur på egenhånd? Her finner du gode råd du kan ha glede av før, under og etter turen din.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise