Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil så gjerne på konsert.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år og er kjempe stor fan av boy bandet One Direction. Da jeg fikk vite at de skulle komme til Norge for andre gang ble jeg utrolig glad. Men jeg så billettprisene. Jeg bor ganske langt fra Oslo og reise, billett og hotell kommer til å koste utrolig mye ittilegg til mat og sånt. Jeg har ikke spurt foreldrene mine ennå og jeg vet svaret kommer til å bli nei fordi de sa nei til å reise første gang de kom hit. Jeg vil så gjerne dra, men så kom andre problemer også. Konserten er 19.juni og jeg skal få vitnemålet mitt 18.juni. Jeg er også muslim, og ramasan starter rundt 18 til 19 juni. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre? Jeg vil så gjerne til konserten men det er så mye i veien!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 15 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår godt at du ønsker å dra på konsert med favoritt bandet ditt. Mange ungdommer kan kjenne seg igjen i det du forteller om her. Det er en drøm for mange å gå på en konsert, og se og høre noen man er fan av. Ungdom som bor utenfor Oslo vil oppleve at de ikke får dratt, blant annet, fordi billettene er dyre, og de fleste på din alder får ikke dra til Oslo alene for å overnatte. Det er ikke rart at du er skuffet fordi at du ikke får dratt, men jeg tenker at du kanskje forstår hvorfor du ikke kan dra.

Noen ganger er det slik at man ikke får gjort det man aller helst har lyst til. Forhåpentligvis vil du få muligheten til å dra på konsert når du blir litt eldre, og da vil du kanskje sette enda mer pris på det.

Hvis du tenker at det jeg har skrevet her ikke er det du hadde tenkt, og at du tenker at du skal dra da må du snakke med foreldrene dine. Det er jo de som bestemmer om du kan dra eller ikke. Du må også snakke med skolen hvis du ikke kommer for å ta i mot vitnemålet ditt.

Jeg legger ved en artikkel du kan se på, selvom jeg ikke tenker at dine foreldre er vanskelige i denne saken. De fleste foreldre vil nok ikke sende ungdommen sin på en konsert med overnatting når ungdommen er 15 år.

 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise