Hopp til hovedinnholdet

Reise til utlandet alene

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 14 år som vil reise til utlandet alene. Grunnen til at jeg vil det er at jeg møtte en fyr på Internett og vi har lyst til å møtes. Jeg stoler 200% på han og vet at han er ekte, fordi jeg har han på snap. Han bor i Australia og jeg skal snart konfirmeres og vil bruke pengene mine på det. jeg blir 15 rett etter konfirmasjonen. Er det en mulighet? Eller er jeg for ung? Jeg vil VIRKELIG møte han og bli mere kjent med han. Han er 16 og blir 17 i år. Så er det lurt å dra? Og hva skal jeg si til Mamma og Pappa om at jeg møtte han på Internett og vil møte han på ekte? Og jeg kan bo hos han om jeg kan dra. Så tror du at dem vil la meg dra? Jeg er helt desperat! Jeg har et stort behov for å komme meg litt ut og oppleve ting! Og jeg håper det går<3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi skjønner at du har lyst til å dra til utlandet, men frem til du er 18 år er det foreldrene dine som bestemmer om du kan få reise til utlandet alene. Du er for ung til å reise alene uten at foreldrene dine sier det er greit. Det kan også være regler hos flyselskapene som sier at du ikke kan dra alene eller ihvertfall må ha godkjenning fra foreldre. 

Vi anbefaler deg å snakke med foreldrene dine ordentlig om dette. Det kan kanskje være en idé å begynne med å fortelle om denne gutten. Vi har laget noen tips til hvordan du kan ta en slik samtale med en voksen. 

Lenke til side med tips til den vanskelige samtalen

Selv om han virker ekte kan det være mange ting som kan gå galt. Det er viktig å være observant og forsiktig når man snakke med andre på nett. 

Det er også mange andre måter å komme seg ut på og oppleve ting.

Lykke til!

Hilsen oss i Barneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise