Hopp til hovedinnholdet

HVordan kan jeg få til et friår på Filippinene?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 17 år og jeg er halvt filippinsk. Filippinene betyr så utrolig mye for meg og jeg lurte på om det er en mulighet for meg å ha eit friår der, uten at kostnadane skal vere så skyhøye? da mener jeg altså etter videregåande. For jeg er der uheldigvis ikke så ofte, og tilvanlig når jeg er der så eg vi der ein måned eller mer, men nå har jeg ikke vert der på ni år, og i år kan vi BARE vere der i 2 uker. noe som virkelig skjærer hjertet mitt med tanke på hvor sjeldent jeg faktisk er der. Jeg vil virkelig ha eit friårder enten som frivillig eller bare henge med familien en god stund og hjelpe dem. noen tips? jeg måtte bare få ut dilemmaet mitt en plass, for det høres kanskje ikke ut som noe spesielt, men jeg er helt seriøst knust over tanken på bare to uker i det andre hjemmet mitt..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår veldig godt at du har lyst til å tilbringe mer tid på plassen som føles som ditt andre hjem. Jeg forstår også at det oppleves frustrerende å kun besøke for to uker, men husk at det er bedre enn ingenting. Og du planlegger heldigvis å besøke for en lengre periode når du er ferdig på VGS, så tenk at når du drar dit for to uker nå, så er det ikke så altfor lenge til du planlegger å komme tilbake.

Når du er ferdig med VGS er du over 18 år og myndig, dette betyr at du kan reise og flytte som du vil. Men husk at dersom du ikke har filippinsk pass så er det noen praktiske hensyn du må ta i forhold til oppholdstillatelse og visum. Dette er dessverre noe jeg vet lite om, så jeg anbefaler deg å ta direkte kontakt med Den Filippinske Ambassaden i Oslo. I tillegg er du lurt å sjekke ut om du trenger noen vaksiner eller lignende, det er veldig vanlig å ta dersom man reiser til en del land i verden.

Du nevner at du ønsker å jobbe som frivillig eller bare hjelpe familien din der nede. Det kan være greit å tenke på om du burde spare opp litt penger før du drar, men dette avhenger litt av hva du planlegger å gjøre der nede, om du kan bo og leve gratis og lignende. Tenk litt på dette!

Nå vet jeg ikke helt hva slags form for frivillig arbeid du kunne tenke deg, for det finnes ulike områder: Arbeid med mennesker, dyr eller natur osv. EKsemplene jeg kommer med nå vil nok antakeligvis være mer menneskeorienterte, men om du søker litt på nettet vil du nok finne mer.

Det finnes nok en del muligheter for å jobbe frivillig, og fra Norge organiserer blant annet Atlantis og Projects Abroad frivillig arbeid på Filippinene - men dette er noe som koster penger og da betaler du for en plass å bo i tillegg. Det finnes andre organisasjoner som driver frivillig arbeid der nede, men jeg vet dessverre lite om disse. Men forsøk å ta kontakt med Røde Kors, Redd Barna, SOS-barnebyer og Fredskorpset, i tillegg til å undersøke nettet. 

Jeg er sikker på at du får til et lengre opphold på Filippinene etter VGS, så bare husk å planlegge godt i forveien :)

Spør gjerne igjen om det er andre ting du måtte lure på! Sjekk også ut artiklene jeg har lagt ved under for litt inspirasjon :)

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les dette før du skal ut og reise!

Jenter i London (colourbox.com)

Har du husket alt? Det er mye du bør tenkte på før du skal ut å reise. Les mer om hva du bør tenke på her!

Les mer

Unngå sykdom på reise

Jente får vaksine (colourbox.com)

Skal du ut og reise? Her får du råd om vaksiner og andre tips for å unngå å bli syk på utenlandsoppholdet.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet? Dette bør du tenke på

Jente med to barn på stranden (www.colourbox.com)

Å jobbe frivillig i utlandet kan være krevende. Særlig hvis du ikke er godt forberedt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise