Hopp til hovedinnholdet

Kan vi fly til Latvia uten foreldrene våre selv om vi er under 18?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og bestevennina mi har lyst til å reise til hjemelandet mitt (Latvia) I sommerfeiri. Vi skal reise med Norwegian. Men må vi ha dokumenter om at vi har fått lov av foreldrene. Må foreldrene bli med helt til flyet og er det noen som må møtte oss på flyplassen i Riga?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis foreldrene deres sier ja til at dere kan fly alene til Latvia i sommer, så kan dere det. For å få et helt sikker svar på om Norwgian krever skriftlig bekreftelse fra foreldrene deres på at dere får lov til å reise, må dere kontakte Norwegian.

På nettsidene til Norwegian står det at barn i alderen 12 til 15 år enten kan reise alene, eller bestille assistanse fra Norwegian slik at de blir fulgt om bord i flyet og frem til den eller de som henter barnet på flyplassen på ankomststedet. Hvis dere ikke har fylt 16 år når dere skal reise kan dere velge om dere vil bestille assistanse eller ikke. Hvis dere har fylt 16 når dere skal reise må dere reise alene og selv ta ansvar for å komme dere av og på flyet. Foreldrene deres kan ikke bli med innenfor sikkerhetskontrollen når de ikke skal med flyet, og de kan derfor ikke følge dere helt frem til flyet.

Jeg regner med at planen deres er at dere skal besøke dine slektninger i Latvia, og at dere skal bo hos dem. Hvis det er sånn at dere ikke har planlagt å besøke slektningene dine, men at dere bare skal bo på hotell, må foreldrene deres si ja til dette. I tillegg må dere da sjekke at hotellet tillater at dere booker rom selv om dere ikke har fylt 18 år.  

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise