Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal reise til Portugal om et år. Jeg vil være 17 år, har jeg da lov til å reise alene?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal reise til Portugal om et år. Jeg vil være 17 år, har jeg da lov til å reise alene? Jeg har heller aldr tatt fly noen gang, så jeg lurer på om jeg kan finne ut hvordan alt fungerer noe sted? Alt fra hva man gjør når man kommer til flyplassen til hva man gjør når man går av flyet. Jeg lurer også hva jeg kan ha i bagasjen min. Tusen takk for svar på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 Foreldrene dine  har ansvaret for dere så lenge duer under 18 år og bor hjemme. Les artikkelen barneloven som sier mer om dette. Det er derfor en sak som du  må diskutere med dine foreldre og eventuelt komme til en løsning sammen. Det handler ikke bare om at de synes det er greit, men også at de har ansvar for deg.

Jeg legger ved en artikkel om hva du kan med deg i håndbagasjen på flyet. Når du sjekker inn, vil du få informasjon om hvilken gate flyet går fra - på flyplassen. Når du lander er det skilt til bagasjerampene, og det er skjermer som viser hvilken 'rampe' bagasje fra ditt fly kommer på.

Det er mulig å reise direkte til Lisboa fra Norge. Det er alltid lettere å fly direkte, og det er ikke alltid det koster mer enn å fly med mellomlanding.

Lykke til. Et år går fort, men du vil også bli mer moden i løpet av det året som kommer, og kanskje det ikke oppleves så usikkert når du nærmer seg.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise