Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg overtale foreldrene mine til å få lov til å overnatte hos en gammel venninne/kjæreste?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg vil gjerne reise på tur for å besøke en gammel vennine/kjæreste som jeg fekk kontakt med igjen og vil prøve og bli sammen igjen so denne turen er viktig for mei.Har ikke spurt foreldrene om å få lov til å dra men antar at de vil si nei. Jeg kommer mest sansynlig til å bo hos henne. Jeg kommer til å bli borte 2-3 dager. Hvordan kan jeg overtale foreldrene mine til å få lov til dra. Det er liksom 2-2.5 timer og dra dit.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du antar at foreldrene dine vil si nei til at du skal dra for å besøke en gammel venninne/kjæreste. Kanskje du kan forklare for foreldrene dine hvorfor du gjerne vil møte henne. Da vil de kanskje forstå hvor viktig det er for deg? Jeg skjønner godt at du har lyst til å møte henne.

Hva om de sier at det er greit?

Dersom foreldrene dine ikke syns det er greit at du overnatter hos henne i 2-3 dager, så kan du kanskje spørre foreldrene dine om hvorfor du ikke får lov. Da vil det kanskje være lettere å finne en løsning? 

En mulighet er at foreldrene dine og foreldrene hennes kan få snakke sammen, sånn at dere sammen kan avtale et besøk. Dersom foreldrene dine ikke ønsker at dere skal sove på samme rom, så kan dere kanskje inngå en avtale om at dere ikke skal gjøre det? Eller kanskje en av foreldrene dine kan tenke seg å være med deg til det stedet venninna di bor så du kan få truffet henne? Du kan foreslå noe hyggelig moren eller faren din kan gjøre mens du møter venninna di? Det er verdt et forsøk, eller hva?

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise