Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å reise til Vietnam uten voksne

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg bor i Norge men jeg kommer fra Vietnam. Jeg og søskenbarnet mitt vil reise til Vietnam neste år alene, uten noen voksne. Neste år er jeg 14 år og søskenbarnet mitt 15 år. Når vi bestiller billetten, kan vi reise uten noen voksen? skal vi bestille voksen billett?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du og søskenbarnet ditt vil besøke Vietnam! Jeg går ut fra at dere har slektninger der, som dere sikkert ikke treffer så ofte. Da er det hyggelig å sees. Du skriver at dere vil reise uten voksne.

Foreldrene deres har ansvaret for dere så lenge dere er under 18 år og bor hjemme. Det er derfor en sak som dere må diskutere med deres foreldre og eventuelt komme til en løsning sammen. Det handler ikke bare om at de synes det er greit, men også at de har ansvar for dere.

De ulike reiseselskapene opererer med ulike regler knyttet til unge under 18 år, det gjør også hotellene. Og om dere skal reise til Vietnam, krever det kanskje bytte av flyselskap. Husk å sjekke reglene for å reise som umyndig med alle selskaper.

De fleste flyselskaper krever følge av voksne for barn under 16 år (noen selskaper krever dette for ungdom under 18 år), eller oppfølging av flypersonalet. Dette koster ekstra og må avtales med foreldrene. Det beste er at dere kontakter det flyselskapet dere har tenkt å reise med.

Jeg håper dere finner ut av dette! Hvis ikke får dere eventuelt vente til noen voksne skal dra, og be om å få bli med dem. Lykke til!

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise