Hopp til hovedinnholdet

Tatt for nasking - kan jeg reise til USA?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! i mai 2015 ble jeg tatt for naskeri i butikken. Hele saken ble sendt til konflikktrådet og alt ligger på en politiattest i 2 år. Jeg angrer veldig mye, for nå har jeg og foreldrene mine tenkt å dra til usa til new york i noen dager i Mars/april. Jeg lurte på om hvordan det er å få visium. Kan de nekte å gi meg visium på grunn av det? Har det mye å si? Burde jeg prøve alikevel?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Norske statsborgere som skal reise til USA, og være der i mindre enn 90 dager, trenger i utgangspunktet ikke visum for reisen.  

Hvis man er siktet eller dømt for et kriminelt forhold i et hvilket som helst land, kan man likevel bli nødt til å søke om visum. 

Men hvis personen kun har begått et kriminelt forhold og strafferammen for forholdet var under 1 år, og dommen var på mindre enn 6 måneder, vil man ikke måtte søke om visum. Nasking har en strafferamme på 6 måneders fengsel og du vil derfor i utgangspunktet ikke trenge å søke visum hvis du skal være i usa mindre enn 90 dager.

Dersom du er usikker, vil jeg anbefale at du tar kontakt med den amerikanske ambassaden for mer informasjon. Jeg har også lagt ved en liten artikkel som forklarer litt utdypende om reglene for visum til USA.

 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise