Hopp til hovedinnholdet

Snus gjennom tollen

Gutt 17 år
 

Spørsmål

hei :) jeg er en gutt på 17 år som skal til spania, jeg lurer på hvordan det blir med snus, siden jeg snuser og trenger det hele tiden. hvordan vil det bli gjennom tollen på flyplassen? vil det gå helt fint, eller kommer de til å stoppe meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skal til Spania og lurer på hvordan det vil bli å ta snus gjennom tollen på flyplassen.

I følge tobakksskadeloven § 9 er det forbudt å eksportere snus til land som er medlem av EØS (det Europeiske Økonomiske Samarbeidsområde), og som har utferdiget forbud mot omsetning av snus. Videre sier loven at eksportforbudet ikke gjelder for snus som tas med av en reisende til dennes personlige bruk eller til gave for personlig bruk. Dette betyr altså at det er forbudt å eksportere snus til Spania, men at det ikke er forbudt å ta med snus inn i landet hvis snusen bare skal brukes av en selv.

I Norge er det forbudt å selge eller overlate tobakksvarer til personer under 18 år. I og med at du ikke har fylt 18 år, kan det by på problemer å ta med tobakk inn i andre land.

En ting som kan variere fra land til land er aldersgrense for tobakksbesittelse. I noen land er det 18 års aldersgrense for å ha røyk og snus. Uansett vil det være liten sannsynlighet for at du risikerer å bli stoppet i sikkerhetskontrollen inn på flyet på grunn av dette. Det er ikke noe forbud mot å ta med seg snus på fly. Hvis det skulle være forbudt for mindreårige å ta med seg tobakksvarer inn i Spania, vil det være spanske tollmyndigheter som eventuelt vil kunne gripe inn her. Hvis du vil vite mer eksakt om aldersgrense anbefaler jeg deg å ta direkte kontakt med ambassaden til landet du skal reise til.

Håper du fikk svar på det du lurer på. Har du flere spørsmål eller ønsker å snakke om snus eller røyk er du velkommen til å ringe Røyketelefonen 800 400 85.


Vennlig hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise