Hopp til hovedinnholdet

Fikk forelegg for drikking på offentlig sted. Konsekvenser for jobb/reise til USA?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg ble tatt i offentlig drikking for ca et halvt år siden og fikk forelegg på dette. Vil dette forhindre meg i å få jobb der man trenger politiattest eller hindre meg fra å dra til USA?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Drikking på offentlig sted er forbudt etter en bestemmelse som har en strafferamme på bøter eller fengsel inntil 6 måneder, jf. alkoholloven § 10-1 (jeg antar at dette var hjemmelen for forelegget ditt).

Dette innebærer at forholdet ikke vil fremgå av en fremtidig ordinær politiattest etter politiregisterloven § 40 nr. 3 bokstav c. Derimot vil det fremgå av en uttømmende politiattest, jf. politiregisterloven § 41. For mer om de forskjellig typene politiattester, se artiklene nedenfor. Der kan du også lese om mulighetene for å reise til USA med noe på rullebladet. Forelegget du fikk medfører ikke at du ikke kan reise til USA.

Selv om forelegget vil fremkomme på en uttømmende politiattest, medfører ikke dette nødvendigvis at du vil bli utelukket fra en jobb, som krever uttømmende politiattest. Dette blir en konkret vurdering i hvert enkelt tilfelle. En såpass beskjeden lovovertredelse vil i de fleste tilfellene ikke ha noen betydning.


juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har fått noe på rullebladet - når blir det fjernet? Og får det betydning for jobb?

Gutt sitter foran PCen (colourbox.com)

Våren 2017 ble jeg ble anmeldt, og har betalt en bot for det jeg gjorde. Vet du når dette blir fjernet fra vandelen min? Vil dette hindre meg i å få noen jobber etter at det er fjernet fra vandelen?

Les mer

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise