Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å fly.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er livredd for og fly, jeg får liksom en slags blanding av sommerfugler og små bokseslag i magen når jeg skal ut og fly. Jeg vet at det høres rart ut men selvom jeg er redd for og fly vil jeg så veldig gjerne bli pilot når jeg blir stor. Så det egentlige spørsmåle i denne teksten er: hvordan skal jeg bli pilot når jeg har så veldig flyskrekk og har du/dere noen tips til hvordan jeg skal få en bedre og hyggeligere flytur ? Hilsen en jente på ca 16 og et halvt år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 16 år.

Takk for at du skriver til oss.
Mange kan kjenne seg igjen i det du forteller om å være redd for å fly. Hvis man skal bli pilot så er det ikke forenlig med å være redd for å fly. For å få oppfylt drømmen om å bli pilot bør du jobbe med det at du er redd for å fly. Det er nok ulike grunner til hvorfor man er redd for å fly. Vi hører kanskje om flyulykker, og så tenker vi at det er farlig å fly. Imidlertid er det statistisk mye farligere å kjøre bil. For å bli mindre redd kan det derfor være en ide å skaffe seg kunnskap om det å fly.
Det er tankene vi får om å fly som gjør at vi blir redd for å fly. Disse tankene kan man jobbe med å endre. Helsesøster kan være til hjelp.

Videre er det viktig når du skal ut og fly at du kan avlede tanker du får som kan gjøre deg redd. Ta med en god bok som du kan lese, eller ta med musikk som gjør deg rolig. Spis god mat. Hvis du blir urolig kan det hjelpe å puste rolig. 

Det er også en god ide å snakke med de du skal reise med, slik at de kan støtte og hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Redd for å fly?

Fly (colourbox.com)

Ung.no gir deg tips om en bedre flytur, og avkrefter myter om flysikkerhet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise