Hopp til hovedinnholdet

Finnes det noen gratis ferie?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, Finnes det noen gratis turer eller reiser? Fordi vi har ikke rå til å reise til andre land, eller på turer til tusefryd eksempel? Finnes noen steder som man kan få disse gratis??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Noen organisasjoner har gratis ferietilbud for familier med dårlig råd.  Et slikt tilbud er Ferie for alle. Det kan hende at søknadsfristen for i år er over, men ta gjerne kontakt og spør.  Helsesøster pleier ofte å vite om slike tilbud, så du kan prøve å spørre helsesøster på skolen din.  Noen steder er det gratis tilbud i kommunen om sommeren, slik som tur til fornøyelsespark eller annet.  Spør på ungdomsklubben eller i kulturavdelingen i kommunen din.  

Unicef har også ferietilbud noen steder.  Sjekk det ut.

Det er jo ellers en del ting man kan gjøre om sommeren som kan være gøy og som ikke trenger å koste så mye.  -Kanskje har dere noe familie eller venner et annet sted som dere kan besøke, kanskje er det et sted å bade i nærheten av der du bor, en sandvolleyballbane, en fotballbane å samles på og ha det gøy eller andre ting å finne på sammen med venner.

Det å sove ute, kan være både spennende, hyggelig og gratis. (kanskje kan du låne et telt og sovepose om  du trenger).  En fisketur kan være en fin aktivitet om sommeren og krever ikke så mye mer enn et snøre, en krok, en kork og litt meitemark på kroken.  -Prat med venner og familie om å gjøre litt andre ting nå i sommer enn ellers.  -Sommeren kan bli skikkelig fin også med lite penger om man bruker fantasien litt.  

Ha det fint.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nyt solen, men pass på huden!

Solkrem (colourbox.com)

Soling i solarium eller ute? Vær klar over farene og beskytt deg.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise