Hopp til hovedinnholdet

Jeg kommer fra Eritrea, men er norsk statsborger. Kan jeg reise til hjemlandet mitt og besøke familie, eller vil jeg få problemer når jeg kommer tilbake til Norge?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg kommer fra Eritria. jeg kom til norge for 8 år siden og har fått norsk stansborger er i norge jeg ønsker å reise til hjemland mitt på besøke min familien lure på at hvis jeg reise til hjemland mitt får jeg problem når jeg kommer tilbake til norgen eller ?? takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis jeg forstår deg rett så er du norsk statsborger, og du kom fra Eritrea til Norge for åtte år siden. Nå ønsker du å dra på besøk til hjemlandet ditt og hilse på familien.


Nå kjenner ikke jeg til din og familien din sin bakgrunn, og hvorfor dere fikk opphold i Norge, så jeg må bare ta forbehold i mitt svar til deg. Men som norsk statsborger kan du reise på besøk til ulike land, blant annet Eritrea, og så komme tilbake igjen, uten at det blir noe problemer for deg av den grunn. Dersom det ikke er noe som tilsier at du ikke skal reise til Eritrea, så ser jeg ikke noen grunn for at det skulle bli problemer for deg når du kommer hjem. Så fremt du ikke gjør noe straffbart mens du er i Eritrea, eller tar med deg noe tilbake til Norge som ikke er lovlig i Norge. 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om statsborgerskap

Norsk pass (colourbox.com)

Et statsborgerskap vil si at du hører hjemme i et land. Når et barn blir født, blir barnet automatisk norsk statsborger hvis moren eller faren er norsk statsborger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise