Hopp til hovedinnholdet

Tatt for bruk av cannabis, kan jeg reise til USA?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 19 år som ble ifjor høst tatt for bruk av cannabis. Da jeg ble tatt fikk jeg et forenklet forelegg på 2500kr. Har blitt fortalt at man ikke kan komme inn i USA når man har gjort en forbrytelse, men jeg lurer på om det er det samme når man bare har fått et forenklet forelegg? har selv vært i usa flere ganger og tidligre har jeg bare måttet søke om visum på nettet, men har også hørt at man må til den amerikanske ambassaden og søke der når man har gjort en forbrytelse. Er dette tilfellet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Norske statsborgere som skal reise til USA, og være der i mindre enn 90 dager, trenger i utgangspunktet ikke visum for reisen.  

Hvis man er siktet eller dømt for et kriminelt forhold i et hvilket som helst land, kan man likevel bli nødt til å søke om visum. 

Men hvis personen kun har begått en kriminell handling og strafferammen for forholdet var under 1 år, og dommen var på mindre enn 6 måneder, vil man ikke måtte søke om visum. Bruk av hasj har en strafferamme på 6 måneders fengsel og du vil derfor i utgangspunktet ikke trenge å søke visum hvis du skal være i USA mindre enn 90 dager.

Dersom du er usikker, vil jeg anbefale at du tar kontakt med den amerikanske ambassaden for mer informasjon. Jeg har også lagt ved en liten artikkel som forklarer litt utdypende om reglene for visum til USA.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise