Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta påbygging til generell studiekompetanse i utlandet?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har fullført VG1/VG2 elektro og har fagbrev som Elektriker Gruppe L. Ønsker nå og fullføre påbygg til generell studiekompetanse, helst i Australia eller New Zealand da jeg har mange familiemedlemmer og bu hos der. er det noen skoler som tilbyr dette? Evt er det noen andre skoler i verden som tilbyr dette og som Norge Godkjenner, hørt att det tidligere har vært problemer med att Utdanningsdirektoratet ikke har godkjent den utenlandske skolens opplæring, da har man jo kastet bort ett helt år. Spiller Amerikansk fotball så ett påbygg år i USA hvor jeg kanskje kan spille am fotball hadde vært flott det og. på forhånd takk for svar, har slitt med å finne svar på akkurat dette spørsmålet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner veldig godt at du har lyst til å studere til generell studiekompetanse i utlandet. Det virker veldig spennende!

Det finnes dessverre ingen generelle ordninger som gjør det mulig å få godkjent påbygging til generell studiekompetanse i utlandet. Utdanningssystemet i andre land skiller seg gjerne mye fra det norske. Påbygging til generell studiekompetanse finnes altså ikke tilsvarende i andre land som i Norge. Ofte må de som tar vg3 i utlandet også ta fag når de kommer hjem for å få godkjent norsk vitnemål.

Lånekassen gir heller ikke støtte til utenlandsutveksling i Vg3. Du må altså belage deg på å finansiere hele skoleåret selv. Sjekk eventuelt med din norske skole om de kan ha noen egne utvekslingsordninger eller vennskapsskoler i utlandet.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise