Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få foreldrene mine til å endre mening slik at jeg får dra til Asia i sommerferien 2017 med en venninne og hennes far

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei!Jeg har blitt spurt av en venninne om jeg vil være med henne til Asia i sommerferien 2017.Jeg har utrolig lyst til å være med, og vet at det hadde vært en fantastisk gøy og lærerik opplevelse.Vi har snakket om dette en stund og jeg har begynt å få håp om at jeg skal få dra, men foreldrene mine sa for noen dager siden at turen var uaktuell.Jeg ble selvsagt helt knust, og jeg prøvde og gjøre hva som helst for å få lov til å dra.Det virker ikke som foreldrene mine skjønner hvor mye denne turen betyr for meg.De sier at det er for langt vekke, og at ingen kan hjelpe meg hvis det skjer noe med meg, men jeg er jo under ansvar til min venninnes far?Er det noe jeg kan si eller gjøre for å få foreldrene mine til å endre mening?Jeg vet at denne turen er mye å be om, men jeg ber ikke om så mye ellers.Før, da jeg trodde jeg kanskje skulle få lov til å reise var det den som motiverte meg til å gjøre det bra på skolen og arbeide godt.Nå har jeg liksom ingen ting å se fram til, og er trist og lei.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det å reise til steder som er helt anderledes enn det man er vant til her hjemme kan være både spennende og lærerrikt, og jeg skjønner at du ble skuffet da foreldrene dine sa at turen var uaktuell. Kunne du kanskje foreslått ett møte mellom dine foreldre og din venninnes far? Kanskje det er noe som kunne være med på å trygge din foreldre?

Jeg er helt sikker på at de ikke nekter deg denne turen fordi de ikke ønsker at du skal oppleve en gøy og lærerrik tur, men fordi de er glade i deg og redd for at det skal skje deg noe.

Du skriver at du ikke føler du har noe å se frem til og at du er trist og lei og det er helt forståelig. Uansett utfall så håper jeg du klarer å se litt fremover og fortsette og være motivert. En dag blir det din tur. Asia vil alltid være der! Ønsker deg lykke til og god jul!

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise