Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på hvordan jeg skal få overtalt mammaen min til å la meg reise til NYC med fetteren (21 år) min neste år?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en 14, blir 15 år gammel jente, og jeg lurer på hvordan jeg skal få overtalt mammaen min til å la meg reise til NYC med fetteren (21 år) min neste år. Jeg forstår, med tanke på alderen min, at det er uaktuelt å reise i år, dessuten må jeg få spart opp til reisen (har fortalt henne at jeg sparer mine egne penger). Men neste år igjen, fyller jeg 16, men enda da synes hun jeg er for ung. Jeg vet ikke, kanskje hun har rett, men i så fall trenger jeg hjelp til hvordan jeg kan vise henne at jeg er moden nok og ansvarlig til å reise uten dem. Jeg har egentlig ikke fortalt henne at jeg tenker å dra til NYC med fetteren min, men med vennene mine istedet, bare for å se hvordan hun reagerte (ikke særlig bra). Kan jo hende jeg får annerledes reaksjoner da jeg forteller at det er fetteren min, siden han er eldre, men jeg er ikke så sikker på det heller. (Skilte foreldre, han på farsiden, jeg bor mest hos mamma, mamma liker ikke pappa og vet derfor ikke hva hun tenker om fetteren min)

SVAR

Besvart 16.01.2017 09:49:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Søk om pass

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

 

Les mer
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

 

Les mer
account_circle