Hopp til hovedinnholdet

Skal på ferie til Thailand og lurer på hva jeg skal pakke med?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal til Thailand med familien i sommer, og jeg har aldri flydd før. Så jeg gruer meg litt til det. når det gjelder flytende væske så kan man bare ha med seg 1000ml per pers, så da lurer jeg på hva man bør ha med seg til flytende væske, og får man kjøpt solkrem i Thailand? Også lurer jeg på hva jeg skal ha med til klær og andre praktiske ting?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så heldig du er som skal til Thailand på ferie. Flyturen går nok helt fint og det er ingenting å grue seg for!

Du får kjøpt solkrem i Thailand så dette er nok ikke noe du må ta med deg, men om du vil ta med deg hjemme i fra så kan denne ligge i kofferten din og ikke i håndbagasjen.

Angående hva du bør ha med deg i håndbagasjen så avhenger dette veldig av hva du har behov for selv. Mange velger å droppe å ta med flytende veske fordi det ikke alltid er nødvendig og fordi det ofte er enklere enn å regne på innholdet i alt de skal ha med. Vann og annen drikke kan du for eksempel kjøpe på flyet eller etter sikkerhetskontrollen. Ettersom flyturen er ganske lang til Thailand har du dog kanskje lyst til å ha med deg en krem til hender eller ansikt for eksempel, dersom det er noe som kan gjøre turen mer behagelig. På slike produkter står alltid mengden med innhold på flasken og så lenge dette er i samsvar med hva som er tillatt så skal det gå helt fint. 

Ellers så tenker jeg at det kan være lurt å sjekke værmeldingen for dit du skal før du pakker. Antagelig er det nok lurt å ha med seg en del lett klær da det mest sansynlig vil være ganske varmt. Du kan jo også høre med foreldrene dine, de har nok en god oversikt over hva som bør pakkes med. Ellers er ting som en god bok, et magasin, gode sko, solbriller, solkrem og kanskje en caps/hatt ting som kan være fint å ha med.

Jeg legger ved en artikkel nedenfor som kan være gode å lese før avreise. Håper du får en fin ferie!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les dette før du skal ut og reise!

Jenter i London (colourbox.com)

Har du husket alt? Det er mye du bør tenkte på før du skal ut å reise. Les mer om hva du bør tenke på her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise