Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg er en gutt på 16 år som ønsker å vite om foreldrene mine har rett til å flytte til utlandet med meg uten min vilje?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt på 16 år som ønsker å vite om foreldrene dine har rett til å flytte til utlandet sammen med deg uten din vilje. Foreldrene mine har lyst å flytte til Canada, men jeg har ikke lyst å flytte ut pga utdanning. Jeg har søkt på vgs i oslo og er 100% sikker på at jeg får plass. Jeg har gått på både barne og ungdomsskole i Norge som betyr at jeg kan forstå og kan snakke Norsk. Og npr foreldrene dine plutselig har lyst å flytte til Canada så har ikke lyst til det. En av grunnene er at foreldrene mine har lyst å flytte til Montreal. Et fransktalene område. Jeg har hatt fransk 3 år på ungdomsskole og har ikke fått bedre karakterer enn 3-ere. Altså jeg kan ikke snakke fransk i det hele tatt. Og i Montreal er offentlige språket fransk. Man blir undervist i fransk osv. Og jeg har ikke lyst å gå ut med dårlige karakterer fra vgs pga. Ingen språkkunskap. Og det er også helt annet type skolemiljø i Canada enn i Norge. Har jeg rett til å si nei og bo hos besteforeldre i stedet for?

SVAR

Besvart 22.02.2017 12:58:54
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

 

Les mer
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
account_circle