Hopp til hovedinnholdet

Tips til hvordan jeg skal bli mindre klein og bli bedre på å småprate?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg skal på sydenferie med 8 andre jenter, der jeg kun bruker å være med den ene av de. Jeg kan være utadvendt men blir som oftest innadvendt når jeg er rundt folk jeg aldri er med, der de er veldig utadvendt. Jeg lurer da på hvordan jeg kan bli bedre på smalltalk og bli mindre klein rundt de på ferie? Jeg er generelt en veldig klein person og gjør derfor at stemningen blir litt kjedlig og klein. Hadde satt stor pris på gode råd her.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for spørsmålet ditt! Det å være utadvendt handler ganske mye om mot. Det å tørre å skille seg ut og ha folk se på deg og legge merke til deg er skummelt og uvant for mange mennesker. Det er også utrolig skummelt å tørre å være seg selv, og å si det du mener og tenker. 


Men; det er små triks du kan gjøre som gjør at du engasjerer deg i samtalen, uten å nødvendigvis måtte være hovedfokuset. Du kan spørre spørsmål! Det å spørre andre mennesker engasjerende, artige spørsmål gjør at de blir nødt til å svare, og alt du da trenger er å gjøre er å lytte og eventuelt kommentere litt her og der. Det er kjempe smart i begynnelsen når man ikke kjenner personene så godt, og det er litt ´kleint´, som du sier. Hvis du spør gode, engasjerende og kanskje til og med vittige spørsmål, så kommer fort samtalen i gang. Da blir du litt varm i trøyen, og da kan det hende du kjenner på at du klarer å snakke litt. 

En annen ting du kan gjøre er å fortelle morsomme historier som du har. Hvis noe en annen sier minner deg på noe, og det er rom til at du kan si noe, da kan du dele. Da kan du le litt og vitse litt underveis, og det kan engasjere andre til å le med og/eller smile. 

 

Det med å føle seg klein er ofte grunnen til at man faktisk blir det også. Hvis du klarer å snakke og le og tulle uten å føle at det er kleint eller teit, da føler nok ikke andre det heller. Bare prøv å ignorer den følelsen litt, fordi det er e veldig smittsom følelse. 

 

Dette ordner seg! Lykke til. 

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise