Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta et friår etter videregående og samtidig ta opp fag? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har kjempe lyst til å oppleve verden i ung alder, men har også sett meg ut en lang og krevende utdanning som jeg håper og ønsker å ta i Norge. Jeg snakker ikke bare om å dra på ferie, men å virkelig oppleve en annen kultur. Spesielt den amerikanske. Det beste ville vært å tatt VG2 på en High School i USA, men foreldrene mine hadde aldri tillat det og jeg vil fortsatt være under 18 i det aktuelle tidsrommet. Spørsmålet mitt er; vil det være mulig å ta et friår i USA gjennom en organisasjon etter videregående samtidig som jeg får oppleve den lokale kulturen og bedre karakterene mine før eventuelt opptak hjemme i Norge? Fagene det er snakk om å bedre karakterene i vil være matte, realfag og (ikke like viktig) språk. Takk for svar:)

SVAR

Besvart 04.10.2017 15:19:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ønsker du å ta Vg2 som utvekslingselev?

Her får du tips til planleggingen og oversikt over hvordan du kan få støtte fra Lånekassen.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

 

Les mer
attach_file

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

 

Les mer
account_circle