Hopp til hovedinnholdet

Konduktøraspirant hos NSB

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Når er det NSB søker etter konduktører og hvordan søker jeg meg inn på NSB skole. Er det spesielt tid eller måned? Er det sannsynlig at du får plass som konduktøraspirant? Hvilken karakterer trenger man får å få seg om som konduktøraspirant.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål! 

Utlysing av ledige stillinger som konduktør skjer når NSB selv som bestemmer når de ønsker flere. Det er dessverre ingen spesiell tid eller måned så her gjelder å følge ekstra nøye på utlysninger som de legger ut på hjemmesiden sin. Det rekrutteres normalt 20 konduktøraspiranter per utlysning. Hvor vanskelig eller lett det er å bli konduktør, vil nok variere ut fra hvor mange konduktører NSB trenger, og hvor mange søkere de har.

Dersom du blir ansatt, får du internopplæring i omtrent 18 uker. Sjekk ut hjemmesiden til NSB her hvis du lurer på noe mer om hvordan man blir konduktør.

Kravet er fullført og bestått videregående skole. Erfaring fra service, reiseliv eller kundebehandling er en fordel, men ikke et krav.  Dette betyr at det ikke er noen spesielle krav om karakterer eller utdanninglinje. Viktigste er at du har bestått videregående. Hos utdanning.no kan du lese mer om dette.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise