Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg klare å fly alene?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg skal ta fly alene for første gang om ca 1,5 uker. Jeg skal dra fra en litt liten flyplass til oslo gardemoen. og det gruer jeg meg litt til. Hvodan skal jeg få alt til og ikke havne i trøbbel? Jeg skal se litt på youtube om hvordan eg drar alene på fly, så tror det kan gå greitt. Noen advarsler eller noe jeg urde vite om og ta fly alene? Jeg har flydd før med foreldre, så kan jo litt. Takk på forhånd! ♡

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Jeg forstår at dette er skummelt. Å fly alene for første gang er jo et stort skritt og det kan ofte virke stressende! Prøv likevel å tenke positivt på denne reisen. Du har jo vært ute og flydd før, så du vet hvordan det fungerer:) Det er også viktig å huske på at du ikke er alene. Selv om du ikke flyr med noen, vil du ha mulighet til å spørre ansatte om hjelp. Det er alltid mange som jobber på flyplasser og som skal passe på at passasjerene klarer seg:) Det er også veldig godt skiltet, så det skal være lett å finne frem:)

Det viktigste er at du har med deg billetten din/referansenummer :) Videre er det fint om du forsøker å unngå og ha med deg drikke og skarpe gjenstander i håndbagasjen, i og med at du ikke vil kunne få med deg dette gjennom sikkerhetskontrollen. Men husk; det er ingen krise om du skulle glemme noe. Det pleier alltid å ordne seg:) Stol på de ansatte på flyplassen og gjør som du ville gjort sammen med foreldrene dine:) Dette skal nok gå helt fint!

Les gjerne gjennom artiklene under:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer

Redd for å fly?

Fly (colourbox.com)

Ung.no gir deg tips om en bedre flytur, og avkrefter myter om flysikkerhet.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise