Hopp til hovedinnholdet

Reise alene

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år og meg en bestevenninnen min har veldig lyst til å reise sammen til Spania! Min familie har et hus i Spania vi kan reise til. Vi kan ikke reise samtidig ned pga idretten hennes, så da drar jeg ca. 1 uke før henne, med foreldrene mine. Begge foreldrene mine synes det er greit at hun bor hos oss og hennes foreldrene syns også det er greit hun blir med. Men kan hun reise til Spania alene etter vi har dratt? Vi kommer jo til å plukke hun opp på flyplassen og kjøre henne til huset vårt. Så vi lurte på om det er lovlig at hun reiser alene, når vi har foreldrene hennes samtykke og vi henter henne?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så hyggelig at du og bestevenninnen din har lyst å reise sammen til Spania. Hvis venninnen din er 14 år sånn som deg er det lovlig for henne å reise alene hvis dere får hennes foreldres samtykke. Dere bør kontakte flyselskapet hun skal reise med for å høre om de har noen spesielle regler. Hos flyselskapet Norwegian kan hun for eksempel bestille med assistanse for mindreårige hvis hun ønsker (koster litt ekstra), men må ikke.

Legger med en link fra Norwegian hvis dere vil lese litt nærmere på hvordan de kan legge til rette for mindreårige som reiser alene: www.norwegian.no/reiseinformasjon/reise-med-barn/barn-som-reiser-alene/

Her er det også noen tidligere spørsmål og svar på ung.no som handler om samme tema: www.ung.no/reise/3083_Reise_alene_n%C3%A5r_du_er_13%2C_15%2C_16_eller_17_%C3%A5r.html 

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise