Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil dra alene med venninner til Oslo på konsert. Hva kan jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei,jeg er en 16 år gammel jente, blir 17 om noen måneder. Jeg og noen venner som er like gammel og 1 år eldre enn meg skal på konsert om 1 måned i Oslo. Jeg har veldig lyst å dra alene med venninnene mine men sier til mamma at søsteren min kan være med (hun er 22). Jeg skal reise til kos om 1 år som er et helt annet land, så tenker dette hadde vært den perfekte muligheten til å øve meg å reise på egenhånd. jeg tenker og sove hos bepteveninnen til søsteren min som bor midt i Oslo for å spare penger ettersom hotell er veldig dyrt og jeg vil spare foreldrene mine de pengene:) den uken konserten er er det også vinterferie, noe som passer perfekt. Er utrolig lei av å være i Bergen hele tiden uten å reise å "eventyr", så og være i Oslo i 3 dager hadde vært en fin liten ferie for meg og komme meg vekk fra alle med mine nærmeste. hva kan jeg gjøre for at hun kanskje skifter mening. Og har dere noen brae grunner til at jeg kan dra alene. Venninnene mine får reise alene så syntes dette er kjipt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

Så gøy at du skal til Oslo på konsert sammen med venninner! Jeg skjønner godt at du har lyst til å reise alene når venninnene dine skal gjøre det. Du spør om noen bra grunner til at du kan dra alene. Jeg synes du har en fin grunn selv, når du sier at det blir en mulighet for å øve på å reise alene. Jeg tenker også det er et argument at dere skal bo hos bestevenninnen til søsteren din, som antakeligvis er eldre enn deg? Kanskje det går an å gjøre noen avtaler med foreldrene dine om at du snakker med dem hver dag, tar telefonen hvis de ringer eller svarer på meldinger. Er det eventuelt noen andre voksne dere kjenner i Oslo som du kan kontakte hvis du skulle trenge det?
 
Jeg legger ved noen artikler som kanskje kan hjelpe deg å finne svar på spørsmålet ditt. Håper du får gode råd og tips du kan ta med deg videre.

Husk at du kan søke blant besvarte spørsmål på ung.no/oss. Det er mange som har stilt spørsmål om det samme som du lurer på, og da får du svar med en gang.

Hilsen Kors på halsen

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise