Hopp til hovedinnholdet

innreise usa, tatt for hasj

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei! Jeg og typen ble tatt for weed i sommeren 2017. han var 18 og jeg 19 år. Han ble tatt for å ha en bag på 0.04g på seg, og jeg ble tatt fordi jeg var kjæresten hans. Jeg var så ærlig jeg kunne til politiet og sa at jeg hadde tidligere på dagen prøvd å røyke weed. De sa at jeg skulle få en ''mildere'' straff siden jeg var ærlig. Vi fikk begge en bot på 3500 kr og utsettelse på lappen i ett år. Nå ønsker familien min, (som ikke vet om dette) å dra til USA. Jeg har tidligere vært der to ganger før. Jeg lurer på om jeg og typen min fortsatt har en mulighet for å kunne komme inn til USA. Vi tenker å dra neste sommer (2019), så det vil da være to år siden hendelsen skjedde. Er veldig redd for å søke visum, dermed å få avslag. Hva skjer hvis vi får avslag, kan jeg søke om visum senere da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I utgangspunktet, så skal du ikke trenge å søke om visum for å dra på ferie i USA, selv om du fikk denne straffen. Her kommer begrunnelsen:

Slik jeg forstår deg ble du og kjæresten din tatt for bruk og besittelse av hasj. Dette er straffbart etter legemiddelloven og det er vanlig å få et ordinært forelegg (en bot) for dette.

Norske statsborgere som skal reise til USA, og være der i mindre enn 90 dager, trenger i utgangspunktet ikke visum for reisen, men kan bare fylle ut et forenklet visa waiver-skjema.   

Hvis man er siktet eller dømt for et kriminelt forhold i et hvilket som helst land, kan man likevel bli nødt til å søke om visum. 

Men hvis personen kun har begått en kriminell handling og strafferammen for forholdet var under 1 år, og dommen var på mindre enn 6 måneder, vil man ikke måtte søke om visum. Bruk av hasj har en strafferamme på 6 måneders fengsel og du vil derfor i utgangspunktet ikke trenge å søke visum hvis du skal være i USA mindre enn 90 dager.

For nærmere informasjon om reise og visum til USA kan man sjekke ut nettsidene til Den amerikanske ambassaden i Oslo. Der finner du også kontaktinfo hvis du har ytterligere spørsmål rundt dette.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer

Astrid (20) hadde røyka hasj én gang

Jente røyker

Astrid ble nektet videreutdanning i militæret fordi hun ble tatt med spor av hasj i urinprøven.

Les mer

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise