Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ha gyldig pass ved reise til Spania?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en student som skal reise til Malaga den 08-15 september. Jeg har et pass som har utgått den 20 januar 2018, men jeg har et permanent oppholdstilatelse i Norge. Spørsmålet mitt da er kan jeg bruke permanent oppholdstilatelse når jeg drar til spania og har med meg utgått passet mitt i tilegg? Kommer jeg til å bli stoppet ved kontroll?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Utenriksdepartementet skriver dette om nødvendigheten av pass på reise i Spania: 

"Det er også viktig at pass alltid medbringes ettersom dette er det eneste gyldige reise- og identifikasjonsdokument for norske borgere. Blant annet må man fremvise pass på flyplassen ved retur til Norge."

Du må derfor kontakte passkontoret hos politiet for å ordne med pass før avreise. De vil også kunne svare deg om nødpass (midlertidig pass), hvis du ikke rekker å bestille ordinært pass før avreise. 

God tur! 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise