Hopp til hovedinnholdet

Har byttet navn - skal ut og reise

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! :) går rett på sak med spørsmålet, og håper noen kan svare hvis de har vært i lignende situasjon. Jeg var i skattettaten her om dagen og fylte ut noen papirer fordi jeg skal gifte meg i år, (balkanområde) og nå den 29.september skal jeg reise ned dit, jeg sendte inn papirer til skattetaten hvor jeg tilføyde en bokstav i fornavnet mitt og la til min ektemanns etternavn som mellomnavn på en måte så jeg beholder mitt gamle etternavn også, men nå lurer jeg på om dette kommer til å skape problemer for meg på flyplassen i det jeg står der hvis dere skjønner hva jeg mener. hvis navnet, og ett annet etternavn er tilføyd som det ikke står da på mitt "gamle" pass, kan de nekte meg å reise?!

SVAR

Besvart 24.09.2018 12:03:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Søk om pass

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

 

Les mer
attach_file

Ønsker du å bytte navn?

Reglene om navn er samlet i en egen navnelov. Der står det litt om regler for hva slags fornavn, mellomnavn og etternavn du kan ha.

 

Les mer
attach_file

Ekteskap

For å gifte deg må du ha fylt 18 år og gjøre det av fri vilje. Den samme juridiske avtalen gjelder enten dere har en borgerlig eller religiøs seremoni.

 

Les mer
attach_file

Regler for å gifte seg i utlandet

Ekteskap som er inngått i utlandet vil ikke være gyldig i Norge hvis:

  • En av partene ikke vil.

  • En av partene er under 18 år når de gifter seg.

  • Ekteskapet er inngått uten at begge parter var til stede under vigselen (stedfortrederekteskap og telefonekteskap).

  • En av partene allerede er gift.

 

Les mer
account_circle