Hopp til hovedinnholdet

Har byttet navn - skal ut og reise

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! :) går rett på sak med spørsmålet, og håper noen kan svare hvis de har vært i lignende situasjon. Jeg var i skattettaten her om dagen og fylte ut noen papirer fordi jeg skal gifte meg i år, (balkanområde) og nå den 29.september skal jeg reise ned dit, jeg sendte inn papirer til skattetaten hvor jeg tilføyde en bokstav i fornavnet mitt og la til min ektemanns etternavn som mellomnavn på en måte så jeg beholder mitt gamle etternavn også, men nå lurer jeg på om dette kommer til å skape problemer for meg på flyplassen i det jeg står der hvis dere skjønner hva jeg mener. hvis navnet, og ett annet etternavn er tilføyd som det ikke står da på mitt "gamle" pass, kan de nekte meg å reise?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår det slik at du har endret navnet ditt, og at du nå skal ut å fly. I passet ditt er det ditt gamle navn som står.  

Så lenge flybillett og pass er utstedt i samme navn, så vil jeg ikke anta at det vil oppstå problemer. Hvis flybilletten derimot er registrert på ditt nye navn, i motsetning til passet, kan det oppstå problemer ved innsjekking.

Jeg anbefaler at du kontakter flyselskapet du skal reise med, slik at du vet hvordan de håndterer en slik situasjon som din på forhånd, og hva du kan gjøre for å unngå evt. problemer ved reisen.

Lykke til!

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Ønsker du å bytte navn?

Eksempler på navn (ung.no)

Reglene om navn er samlet i en egen navnelov. Der står det litt om regler for hva slags fornavn, mellomnavn og etternavn du kan ha.

Les mer

Ekteskap

Gifteringer i gull (foto: ung.no)

For å gifte deg må du ha fylt 18 år og gjøre det av fri vilje. Den samme juridiske avtalen gjelder enten dere har en borgerlig, religiøs eller humanistisk seremoni.

Les mer

Regler for å gifte seg i utlandet

Par gifter seg

Ekteskap som er inngått i utlandet vil ikke være gyldig i Norge hvis:

  • En av partene ikke vil.
  • En av partene er under 18 år når de gifter seg.
  • Ekteskapet er inngått uten at begge parter var til stede under vigselen (stedfortrederekteskap og telefonekteskap).
  • En av partene allerede er gift.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise