Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil jobbe i utlandet neste sommer.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Eg har veldig lyst til å reise neste sommer. Lysten kom veldig etter at eg var i syden i sommar, og eg kom i kontakt med ein dame som jobbar der om sommaren og flytta heimatt når turistsesongen er øve. Eg fekk skikkelig lyst til å gjere noko lignande! Eg vil reise til eit sydenland og jobbe med turistar ( har erfaring frå å jobbe på hotell frå før) men så stoppa det liksom der. Eg veit ikkje korleis eg skal klare å få meg jobb, kvar eg kan bu og at foreldra mine skal ha roen i at eg er trygg. Det hadde våre kjekt å ha med seg nokre venniner men eg tvilar på at nokon har lyst. Har dykk nokre tips til sider eg kan søkje på eller kva eg kan gjere? tenkjer mykje på dette om tida

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål! 

Så spennende du vil reise! Det finnes utrolig mange valg der ute som for eksempel å være frivillig, jobbe eller au pair. På Unginfo sine nettsider finner du en god oversikt over ulike nettsider og organisasjoner du kan kontakte hvis du ønsker å reise neste sommer.

Jeg kan ikke gi deg noen konkrete tips på hvordan du kan få deg jobb ettersom dette varierer fra land til land, og derfor kan det være lurt å titte på nettsidene som jeg har linket over. Jeg legger også med noen artikler om dette under svaret og håper de er til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du ut i verden?

Jente planlegger reise (colourbox.com)

Studier, jobb eller frivillig arbeid i utlandet gir deg minner for livet og erfaringer du ikke finner hjemme.

Les mer

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise