Hopp til hovedinnholdet

kan en som har begrenset oppholdstillatelse og uten pass reise

Gutt 17 år
 

Spørsmål

hei, kan en som har begrenset oppholdstillatelse og uten pass reise til feks tyskland å aller helst komme hjem igjen også?

Besvart 05.11.2018 20:36
 

Svar
Hei

Alle som har oppholdstillatelse i Norge, og ikke er EU/EØS-borgere skal ha et oppholdskort. Med mindre noe annet står på kortet, viser det også at du har rett til å reise fritt i Schengenområdet i inntil 90 dager i løpet av en periode på 180 dager. Du bør derfor ha med deg kortet når du reiser i utlandet. Du må som utgangspunkt alltid ha med deg et pass eller annet reisedokument i tillegg. 

Siden oppholdstillatelsen er midlertidig, kan det være usikkerhet rundt vedkommendes identitet. Det kan gjøre det vanskeligere å få pass eller reisedokumenter.

For å eventuelt skaffe seg reisedokument, som utlendingspass, når du har oppholdstillatelse må du kontakte UDI. Se informasjon på deres nettsider.

Les også her om fornying av oppholdsrett og reisedokument for personer med midlertidig opphold. Som det fremgår her kan det bli problemer med innreise til andre land og Norge uten gyldig oppholdskort.

Vedkommende må kontakte UDI for å få en vurdering av sitt tilfelle.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Kontakt Utlendingsdirektoratet (udi) om du har spørsmål

UDI-skil (Foto:Udi)

UDI har ansvar for behandling av søknader fra utlendinger som vil besøke eller bo i Norge, drift av asylmottak og utvisningssaker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise