Hopp til hovedinnholdet

Reise til USA uten visum

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er gutt 14. Jeg vil dra til USA. Faren min er fra Iran og kom til norge under Iranske revolusjonen. Han har ikke Iransk pass lenger og har bare Norsk statsborgerskap. Kan han reise visumfritt uten problemer og som alle andre Norske??

Besvart 10.12.2018 10:06
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. 

Vi juristene her på ung.no kan i utgangspunktet bare svare på spørsmål om norske regler. Innreise til USA bestemmes av amerikanske regler. 

På nettsiden til det norske utenriksdepartementet finnes det reiseråd for reiser til utlandet. Der fant jeg denne informasjonen om innreise til USA: 
"Nåværende politiske administrasjon i USA er i ferd med å implementere nye innreisebestemmelser, som kan ha betydning for reisende fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen. Det vises i den sammenheng til informasjon publisert på USAs utenriksdepartements nettsider, der oppdatert informasjon forventes publisert fortløpende. Samtlige reisende til USA oppfordres til å undersøke regler vedrørende innreise med USAs ambassade i Oslo i god tid før avreise."

Du må derfor kontakte USAs ambassade i Oslo for å få et sikkert svar på spørsmålet ditt. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer

Om statsborgerskap

Norsk pass (colourbox.com)

Et statsborgerskap vil si at du hører hjemme i et land. Når et barn blir født, blir barnet automatisk norsk statsborger hvis moren eller faren er norsk statsborger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise