Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en drøm om å reise til japan.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei ung.no, Jeg er en gutt på 15 år (fyller 16) som har en drøm om å reise til japan. Jeg har en del spørsmål å stille, så jeg er veldig takknemlig for at dere kan svare på disse. Vil ikke gå så langt inn i detaljer men her er spørsmålene. Kan jeg reise når jeg er 18, med en fetter som er 16 år? Jeg er vietnamesisk, jeg har norsk pass. Hvor mye penger vil jeg trenge for å dra til japan og være der i ca. 30 dager?. Det er ca. 3 år og 6 mnd til. Jeg har begynt å spare. Hvordan kan jeg tjene penger som en 15 åring. Jeg har lyst til å bruke mine egne penger på denne reisen uten hjelp fra foreldrene mine, som en oppnåelse og et bevis på at jeg kan greie meg på min egen hånd.

Besvart 27.01.2019 11:14
 

Svar
Hei

Det er veldig fint å høre at du ønsker å spare opp penger for å reise. Det tror jeg er god læring i forbindelse med å spare penger, og at det også føles godt å kunne få til helt på egenhånd. 

Jeg kan nok dessverre ikke svare deg på hvor mye dette vil koste, men en god måte å finne ut av det på er å google litt rundt og finne andre sine erfaringer fra hvor mye det koster å reise i Japan. Prisnivået er nok annerledes i Norge, men akkurat hvor det ligger kan jeg ikke si. Prøv kanskje også å søk for å se hva flybilletter, overnatting, mat, opplevelser, forsikring osv. koster.  

Jeg legger ved noen artikler om å finne seg jobb og tjene penger når man er under 18 år nedenfor, som gir gode råd. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Les dette før du skal ut og reise!

Jenter i London (colourbox.com)

Har du husket alt? Det er mye du bør tenkte på før du skal ut å reise. Les mer om hva du bør tenke på her!

Les mer

Hvordan spare lommepengene dine

Hånd som gir en hundrelapp (foto: ung.no)

Forsvinner lommepengene nesten før du får dem? Brenner pengene i lomma di? Du er nok ikke alene, og heldigvis finnes det råd.

Av Julie, ungdomsjournalist ung.no.

Les mer

Under 18 og på jakt etter jobb?

Beiser en benk (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise