Hopp til hovedinnholdet

Moren min var ulovlig i USA - kan hun reise dit på nytt?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og familien min skal til USA i 2 uker i sommer. Det har seg sånn at når mamma var yngre (rundt 25 år siden) så var hun i USA i 1 år. Den siste måneden så glemte hun å fornye oppholdstillatelsen og var derfor i USA ulovlig i 1-2 måneder. Har de dette registrert eller hvordan kan dette påvirke reisen? Får hun evt ikke lov til å reise inn pga dette? Hva skal man gjøre i såfall? Må hun kontakte ambassaden og få visum osv? Sykt redd for at hun ikke får være med..

Besvart 05.03.2019 16:40
 

Svar
Hei

Jeg anbefaler at du ber moren din kontakte den amerikanske ambassaden med disse spørsmålene. De kan gi dere et sikkert svar. Lykke til!

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise