Hopp til hovedinnholdet

Reise og jobben betale

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går siste året på VGs men tenker å ha fri år neste år. Jeg vil skaffe meg jobb der man kan reise liksom jobben dekker kostnadane dine. Lurte på om dere kunne ha viset meg et par sider der de har bruk for nye ansatte.

Besvart 16.03.2019 18:09
 

Svar
Hei


Det er flere måter du kan få reist og opplevd ting i verden på, både gjennom jobb, utdanning og frivillig arbeid. Vi har skrevet noen oversiktsartikler om dette som vi anbefaler at du leser:

Nederst i den siste av disse artiklene er det en oversikt over organisasjoner som tilbyr frivillig arbeid, og som også kan tilby andre "arbeidspakker" i utlandet, hvor du jobber. Så vi ville sjekket ut dem.

Det er altså flere måter å reise på, og det kommer litt an på hvordan du vil gjøre det og hva du er interessert i. Et program som Aktiv Ungdom (les i artiklene) gjør at du kan få opphold og lommepenger for jobben din. Hvis du vil tjene mer penger, utenfor et opplegg fra en organisasjon, står du på en måte på egne ben. Dette kan være litt vanskeligere å få til. Er du åpen for å jobbe frivillig, eller å jobbe for å få bo og opphold, så er det en god del muligheter.

Lykke til!

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Endelig et friår - hva skal du finne på?

Smilende mann står på klippe med utsikt over havet (foto: colourbox.com)

Skal du ha en pause fra skole og utdanning? Usikker på hva du vil bruke året til? Jobbe, reise, oppleve noe nytt, bli kjent med nye mennesker? Her får du tips til hva friåret kan inneholde.

Les mer

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise