Hopp til hovedinnholdet

Gutt 15 år! Pappa vil ikke la meg besøke en kompis i Oslo. Hva gjør jeg?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 15 år som har lyst til og reise til en kompis i oslo alene. Jeg har flyttet til trondheim og vil besøke en en venn som bor i oslo og noen andre kompiser som bor på vinterbro hvor jeg bodde før. det som er at Faren min vill ikke at jeg skal dra fordi han er alene hjemme i ferien og pappa vet han driver med hasj, jeg har blitt tilbudt hasj før men har sagt nei fordi jeg har lest mye om rusmidler. han sier at jeg ikke får lov til og dra siden han er så langt unna oslo når jeg er der. jeg vil ikke være ute om kvelden for jeg vet hvor farlig oslo kan være. Jeg har familie i kolboten hønefoss og ski som jeg evt kan ta buss til om det er sånn. hva skal jeg gjøre?

Besvart 18.03.2019 17:22
 

Svar
Hei gutt 15 år!

Jeg forstår at du har lyst til å besøke kompisen din i Oslo. Det er spennende og fint å kunne besøke "gamle" venner man har vokst opp sammen med.

Faren din vil ikke sende deg til Oslo alene. Dere bor i Trondheim, noe som gjør at han ikke kan være der for deg, om noe skulle skje. 

Foreldre sin oppgave er å passe på barna sine. Når du er 15 år, bestemmer foreldrene fortsatt mye over deg, selv om du gradvis får bestemme mer og mer over livet ditt dess eldre du blir.

Du skriver at kompisen din skal være alene og at han røyker hasj. At faren din ikke vil sende deg til Oslo på slike betingelser, er helt naturlig. Det vitner om at han bare er en god far som setter nødvendige grenser for deg fordi han er glad i deg, selv om du kanskje ikke føler det sånn.

Det er lett å tenke at du ikke skal være ute om kvelden, men det er ikke alltid så lett dersom "alle andre" gjør det. 

Jeg tenker at du nok må akseptere din far sine grenser, som ikke er urimelige. Du er fortsatt ung og vil få mange muligheter til å besøke venner.

Jeg legger ved en artikkel du også kan lese.

Ønsker deg lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise