Hopp til hovedinnholdet

Kan man reise til USA uten statsborgerskap?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Vil reise til USA med familien min. Hei, jeg er en jente på 16 år. Det jeg lurte på hva det kan jeg reise med familien min som ikke stadbogerskap, men det har jeg. Får dem lov til reise til USA, dem har grønt pass.

Besvart 21.03.2019 11:55
 

Svar
Hei

Vi her på ung.no kan i utgangspunktet bare svare på spørsmål om norske rettsregler. Hva som skal til for å kunne reise til USA følger av amerikanske rettsregler, og den amerikanske ambassaden i Norge kan svare på spørsmål om dette. 

Jeg fant likevel denne informasjonen på det norske utenriksdepartementet sin hjemmeside: 

Reisedokument for flyktninger (grønt reisedokument), reisedokument for personer med opphold på humanitært grunnlag (blått reisedokument) og nødpass godtas som innreisedokument, men krever visum. 

Du kan finne mer informasjon på den amerikanske ambassadens hjemmeside. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer

Om statsborgerskap

Norsk pass (colourbox.com)

Et statsborgerskap vil si at du hører hjemme i et land. Når et barn blir født, blir barnet automatisk norsk statsborger hvis moren eller faren er norsk statsborger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise