Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg reise til Spania uten gyldig pass når jeg er russisk borger?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 17 (blir 18 i år). Jeg skal reise på studietur (5 dager) med klassen til Spania denne søndagen. Moren min kalkulerte tiden litt feil som resulterer i at jeg ikke har gyldig pass når jeg skal reise. Det holder på å bli lagd/fornyet og siden jeg har russisk pass tar det veldig lang tid. Jeg er også russisk statsborger men jeg har oppholdstillatelse og har bodd i Norge så og si hele mitt liv. Jeg lurer på om det er lov å reise til Spania med kun oppholdstillatelse og ugyldig/utgått pass? Og hvilke eventuelle konsekvenser jeg får dermed de kun sjekker meg når jeg skal ut av landet?

Besvart 27.03.2019 11:28
 

Svar
Hei
Siden du er russisk statsborger, ser det ut som at du må ha visum og gyldig pass for å reise inn i Spania. Dette er fordi Russland ikke er medlem i Schengen. Det kan se ut som at det kan gjøres unntak for kravet til visum hvis du har oppholdstillatelse i et annet land i schengen når du skal reise til Spania.
 
Du kan lese mer om dette på den spanske ambassadens nettsider her.
 
Hvis du forsøker å reise uten gyldig pass og visum, risikerer du å bli nektet innreise i Spania og å måtte reise tilbake igjen.
 
Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med den spanske ambassaden i Oslo for å få mer informasjon.

 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise