Hopp til hovedinnholdet

Må jeg vise ørene når jeg skal ha nytt pass?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sliter litt med mine utstående ører, og om et år skal jeg ta nytt passbilde. Gruer meg litt fordi at jeg mener at de er veldig opptatt av at man kan se ørene på bildet. Til nå skjuler jeg dem under håret og ønsker at jeg skal kunne holde ørene mine tilbake på passbildet ved hjelp av håret mitt. Tror du de kommer til å be meg ta håret bak ørene? For det er noe jeg virkelig ikke vil. Liker virkelig ikke det passbildet jeg har nå fordi man ser ørene mine. Håper på hjelp!

Besvart 24.03.2019 10:13
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Politidirektoratet har med virkning fra september 2015 innført strengere regler for hvordan et passfoto skal se ut. Den viktigste endringen er at ørene nå skal vises på bildet. Og ikke bare delvis, begge ørene må vises fullt ut. 

Dette er fordi at ingen ører er like. De er unike som fingeravtrykk. Derfor er de veldig viktige for identifisering av personer. De er altså viktige kjennetegn. Håret må altså trekkes vekk fra ørene når bildet tas, selv om man ikke går slik til daglig, og selv om man kanskje synes man ser teit ut på passbildet. Poenget er å få frem best mulig ID-kjennetegn. 

Jeg forstår at du synes det er dumt, men du kan trøste deg med at du ikke er alene om å synes man ser rar ut på passbildet :-) Det tror jeg alle kjenner seg igjen i uansett om man har utstikkende ører eller andre ting man pleier å skjule med hår, briller, hodeplagg eller liknende :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise