Hopp til hovedinnholdet

Får raskt hjemlengsel, men har også lyst til å reise på tur. Råd?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg kan velge mellom å dra bort i en uke med en venn ellr være hjemme jeg har veeldig hjemmelengsel og savner fort mamma og pappa men hsr mulgihet til å se vennen en gang i året og det er den uka og jegvet ikke hva jeg skal velge

Besvart 24.03.2019 14:08
 

Svar
Hei

Så bra at du er bevisst på egne følelser, da har du allerede kommet langt :)

Mitt tips er at du setter deg ned og snakker med foreldrene dine om det. Prøv å tenke gjennom hva som gjør at du får hjemlengsel, og lag gjerne avtaler med de i forhold til å f.eks. ringe hver dag eller lignende. 

Du kan også prøve å se på turen som en tur der du kan utvikle deg. Når du allerede har akseptert at du får hjemlengsel og vet at den følelsen dukker opp, blir det kanskje lettere å takle det når den først kommer. I tillegg kan du si i fra til venninnen din at du synes at akkurat det er litt vanskelig. På den måten kan hun hjelpe deg underveis. 

Jeg tror du vil være stolt om du drar, fordi du utfordrer deg selv litt. I tillegg kan det være fint å tenke på at du kommer til å komme hjem, og at den følelsen blir ekstra bra! Lykke til med valget. 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å bli voksen

Gutt og jente (colourbox.com)

Er du voksen? Noen ganger er det bussjåføren som spør, andre ganger er det din mor. Og et positivt svar kan få store konsekvenser. Dobbelt så dyr bussbillett. Fire ganger så mye husarbeid? Likevel gleder de fleste ungdommer seg til å bli atten.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise