Hopp til hovedinnholdet

Er det noe jeg burde vite om å dra på ferie og fylle 18 år under ferien?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 13 år og fyller 14 dette året. Jeg og 5 andre venninner planlegger å reise til Hellas enten Kreta eller Athen i 2023. Da er allerede 3 av dem 18 og de andre 3 av oss er 17. Vi planlegger å reise i juli og da fyller jeg 18. Er det noe jeg burde vite om å ferie 18års bursdag i utlandet. Burde jeg kjøpe to forskjellige flybilletter siden jeg ikke lenger er 17 år eller kan jeg bruke en tur retur billet selv om jeg ikke er den alderen lengre?

Besvart 28.03.2019 21:22
 

Svar
Hei

Det er fint at du planlegger turen i god tid. Siden det er så lenge til, kan det være at reglene endrer seg til du skal reise. 

Så lenge du er under 18 år er det foreldrene dine som er ansvarlig for deg. Det er derfor viktig at du avklarer reise, og eventuelt hva du skal/hvor du får reise, med dem.

Du må oppgi fødselsdato når du kjøper billettene, så det skal plukkes opp av flyselskapet at du er 17 år når du reiser til utlandet og 18 år når du reiser hjem igjen. Hvis du har spørsmål om bestilling av billetter bør du kontakte flyselskapet. 

Enkelte land har spesifikke krav til barn under 18 år som ønsker å reise innenlands eller inn i eller ut av landet sitt. Du må da kontakte landets ambassade på deres hjemmeside eller nasjonale myndigheter for mer informasjon, før du gjennomfører bestillingen og påbegynner reisen. Disse kravene kan variere fra land til land og jevnlig endre seg. 

Flyselskapet kan trolig bistå deg i hva som kreves for en reise til Hellas.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise