Hopp til hovedinnholdet

Jeg er veldig redd for å reise med store båter/ferger.

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er veldig redd for å reise med store båter/ferger. For jeg er redd for at de skal synke eller at motoren stopper midt på vannet og alt for høye bølger. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre for å ikke være så redd og engstelig til å kjøre båt. Jeg er også veldig redd for å bli sjøsyk. Hilsen en jente på tretten år :)

Besvart 29.03.2019 11:56
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det er ubehagelig å være så redd for at noe skal skje når du reiser med båt. Jeg regner med du hadde sett på den ulykken i forbindelse med cruiseskipet ? Mange blir litt redde etter slike ulykker. Ofte roer det seg når en har fått avstand til hendelsen. 

Jeg synes det er fint å tenke at det er svært mange båter ute på havet til en hver tid, og at det er ekstremt sjeldent at det skjer noe ute på havet. Statistisk sett er det en trygg måte å reise på. De som jobber på båtene har sikkerhet i fokus, og kan mye dersom noe skulle oppstå. 
Selv om det denne gangen oppstod en feil, er det viktig å minne seg på at båtene er svært sikre og at dette er en helt ekstraordinær situasjon. 

Dersom dette er noe som hemmer deg i hverdagen kan det være fint å snakke med noen.  Du kan snakke med helsesykepleier, eller få en henvising til psykolog av fastlegen. 

Når det gjelder sjøsyke finnes det sjøsyketabletter, som fås kjøpt på apoteket av en voksen. Disse hjelper ofte godt.

Jeg håper dette kan være til hjelp. 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise